Concept
Game
Food
History
Cauldron Home


Clash of the Clans

Een feestelijke avond in Keltische – Ierse – Schotse stijl.

De 4 clans komen samen bij de onpartijdige ‘Inn’ van Paddy O’Shaunnessy. Deze Inn staat net op het kruispunt waar de 4 landsgebieden elkaar met een hoek aanraken en is eigendom van de O’Shaunnessy familie zelf.

Hierdoor wordt hij vaak bezocht door stamgasten van de 4 landsgebieden, qua clangebied is het niemandsland en alles wat daar gebeurt kan geen problemen veroorzaken tussen de landsgebieden.. Je wil bvb geen ruzie of discusssie als Lowlander in een Highlander tavern.

Elke winter verzorgt O’Shaunnessy een kleine festiviteit om die neutraalheid te vieren en alle clans te eren in hun gelijkheid, maar, de clans zouden de clans niet zijn als ze er toch een competitief element in wilden om zo zichzelf te bewijzen tegenover de anderen.

En zo werd het evenement geboren dat in de volksmond ‘a Night at O’Shaunessys’ gedoopt werd, de nacht waar verhalen en legendes een eigen leven krijgen en iedereen halsreikend naar uitkijkt.

De regels zijn simpel.

Een clan arriveert met 10 familieleden.

Paddy heeft een resem tests geregeld dat door de clanleden volbracht moet worden. Niemand weet op voorhand welke test er komt, men weet enkel de categorie waartoe de test behoort.

Meestal geeft de categorie wel aan wat voor een test te verwachten valt, soms kan het ook misleidend zijn....

De Clanleider besluit welk lid van de familie welke test moet aangaan, in competitie tegen een lid van elk van de drie andere clans.

Punten worden uitgereikt aan de deelnemers, zijnde 5 voor de winnaar, 3 en 1 voor de volgende plaatsen, en 0 voor de verliezer.

Nadat alle 10 de tests geweest zijn en de winnende clan qua punten is gekend volgt er nog een clantest die eveneens extra punten waard is om zo het eindtotaal vast te leggen.

Elk clanlid moet 1 test ondergaan. Geen enkel clanlid mag een test tweemaal doen, ook niet om ‘oc’ redenen, ziekte, ongeval of eender wat.

Indien het clanlid niet bereid is, of in de mogelijkheid is om de test te ondergaan dan wordt deze meteen als verliezer verklaard en krijgt deze 0 punten.

Indien er meerdere clans deze test niet willen doen krijgen ze allemaal 0 punten ipv 1 of 3 bvb..

Clanleden mogen niet assisteren op gelijk welke wijze dan ook behalve (luid) aanmoedigen van hun familielid.

Fair play is een must.

De prijzenpot bedraagt voor de winnende clan : 10 flessen mede.

Voor de tweede plaats 5 flessen mede

Voor de derde en vierde plaats: 3 flessen mede elk.

May the best clan win !