Warzone

Cyberlarps zijn in. Het zijn events waar je als larpmaker van droomt: een volledig nieuwe manier van spelen, nieuwe universums of updates op oudere ; het heeft zoveel potentieel tot prachtige storytelling.

Het zijn echter ook verdomd moeilijke dingen om goed te maken. Het probleem is dat we allemaal rot verwend zijn op sci-fi gebied. We hebben de prachtigste films en televisiereeksen gezien en die spreken zo hard tot de verbeelding dat om zoiets na te bootsen je bijna een volledig filmstudiodecor nodig hebt. Of je moet gaan voor een meer hedendaagse setting ofwel iets post apocalyptisch, waar je eigenlijk je decor van een schroothoop kan halen. Daar zijn er reeds enkele verenigingen mee bezig en we willen toch graag onze eigen versie brengen met de middelen die er voor handen zijn. Cyberlarp staat bij ons al lang op de agenda maar wordt helaas ook altijd uitgesteld; de tijd moet rijp zijn. Ondertussen hebben we al een hele schare middelen verzameld om het iets beter aan te kleden en ook de Nerf-gun is in de afgelopen paar jaar in Nederland geïntroduceerd in de larpscene. In dit geval heeft tijd raad gebracht en daar maken we dankbaar gebruik van.

Bij Cauldron willen we graag ons larpuniversum waar we nu in spelen gaan extrapoleren naar de toekomst: zien wat daar gebeurt, wat is er nieuw, wat is er herkenbaar, hoe heeft het leven zich geëvolueerd gedurende die jaren. Uiteraard heeft Cauldron heel wat larpevents die vooral bekend staan om hun verscheidenheid aan thema's, maar ook aan spelsystemen en dat willen we meenemen naar onze cyberevents. Verschillende speelstijlen onder het 'elk wat wils'-motto en van daaruit vooral leren en ervaring opdoen, want in de toekomst zijn we nog niet geweest en hoe die gaan draaien dat zal de toekomst ons leren.

Warzone is zo een concept. Het is een adaptie van een oud miniaturenspel van de meest bekende makers van miniaturenspellen. Eigenlijk een project waar ik altijd van droomde, ook al voor ik aan het larpen sloeg en waarbij ik altijd dacht: "Wat zou dit cool zijn om in het echt te doen!" Toen hadden we nog nooit van Nerf-guns gehoord en hop meer dan een decennium later is het zo ver en schrijven we ons eerste scenario voor dat idee. We vallen hiervoor terug op ingrediënten uit ons eigen larpuniversum, vrijelijk aangepast om te passen in het hele concept van Warzone.

Wees welkom en let op voor rondvliegende kogels...