Cauldron_Home
Shadowrits_Home
Informatief
Spelregels
Allianties


Fin

 
Reparaties van bescherming

Per hitpoint dat je repareert, reken je voor bont en leer X Kreydits aan. Je hebt dus 4 locaties: 2x armen, voortorso en achtertorso. Je moet tenminste de helft heel hebben, als bvb. op 3 locaties het armor weggeslagen is, dan kan je niet een heel armor repareren, moet je een nieuw kopen. De overgebleven stukken leer mag je dan houden bvb. en dat kan je dan wel gebruiken om bvb. als de situatie zich nog eens voordoet om daarvan een heel armor te maken.

Vb. Jurgen krijgt slaag en verliest op 3 locaties zijn armor. Heeft nog 1 stuk over. Jurgen moet een nieuw leren armor kopen zijnde X Kreydits, maar hij krijgt zijn stuk overgebleven leer mee. 10 minuten later krijgt Jurgen weer slaag en weer verliest hij 3 locaties. Hij heeft echter nog een ongeschonden stuk, dus 1 + 1 = de helft van zijn armor en nu kan Jurgen bvb. met 2 punten reparatie (kost X Kreydits) weer een heel armor hebben. Zijn alle 4 de punten weggeslagen dan is er geen armor meer over om te redden.

Bij Metaal is het hetzelfde systeem alleen is de kost wat duurder, X kreydits per hitpunt

X is de kost die de speler/ npc smid ervoor aanrekent.

Het is onmogelijk te ‘stacken’, je hebt ofwel leer of bont of malien of plaat aan je lijf hangen, niets op elkaar of de punten worden genegeerd tot enkel het hoogste overblijft: bont + malien geeft enkel de hitpoints van malien.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen Voor en Achter. Benen en armen hebben hier geen voordelen van maar TORSO wel. Een klap van voor op je plaatharnas doet immers geen beschadiging aan de achterkant ervan, dus heb je zowel langs achter als van voor beschermingspunten. Dit telt niet bij lichaamspunten !! je hebt dus geen 3 hitpoints van voor en 3 van achter, enkel 3 in totaal op torso. Je hebt wel beschermingspunten van voor en achter. Hits op de zijkant, (vb. onder de arm door worden altijd van de voorkant afgetrokken, tenzij het duidelijk op de achterkant terechtkomt. Dit is een experimentele regel, ietswat mij logisch lijkt. Indien er niet anders dan gezeur komt in de trend van : "het was vooraan, nee het was achteraan , enz.", omdat er daar toevallig wat meer hitpoints staan dan wordt deze regel afgeschaft en gebruiken we de regels zoals in elke andere larp bestaan, dus : speel fair !.

Je karakterkaart zal op de achterkant vakjes vertonen. Deze vakjes stellen je bescherming voor. Wanneer een gevecht ten einde is, word je verondersteld de schade aan je bescherming te bekijken en de stickers te verwijderen die er bij horen, zodat je zelf kan zien hoe je ervoor staat. Enkel een smid / leerbewerker kan deze repareren en dus stickers bijplaatsen. Wie met zijn eigen stickers betrapt wordt, wordt het spel uitgestuurd.

Om aan geld te geraken kunnen er wapens van monsters of vijanden verkocht worden. Een smid heeft slecht een kleine ruimte en zal van elk type een bepaald aantal afnemen. Eens hij er genoeg heeft, zal hij geen meer kopen tot hij er weer verkocht heeft.

Bescherming kan je NIET van een monster afnemen, ofwel is het in puin geslagen, ofwel is het je maat niet, ofwel is het van een vreemde soort etc.... Ook al doe je nog zo je best om zijn linkerarm niet te raken om zo een stuk intacte bescherming buit te maken, sorry ,we trekken ergens een grens en deze is hier. Bescherming van een SPELER kan je wel afnemen en verkopen of dragen indien de persoon aan dezelfde lichaamsbouw voldoet dan jij.

Verder is het zo dat je uitrusting ook verslijt... logisch toch ? Een wapen ,van eender welk type gaat 4 events mee, kleding, schoeisel ,etc. : hetzelfde. Je moet dus af en toe zien een nieuwe uitrusting IC te kopen. Indien je armor beschadigd was en het werd gerepareerd, dan telt dat event niet mee. Een wapen dat onderhouden werd bij een plaatslager of smid (gescherpt, ingevet, etc) telt dat event niet mee. Versleten equipment is waardeloos, wapens zijn bot en doen 0 schade, kleding en armor geven geen bescherming meer.


 

Alle plaatjes op deze site zijn exclusief gecreeërd voor Shadowrifts en zijn eigendom van Cauldron.