Cauldron_Home
Shadowrits_Home
Informatief
Spelregels
Allianties


Fin

 
Character creatie

Algemeen

Een character is een persoon zoals jij of ik. Dus met een geschiedenis, familie, naam, een persoonlijkheid, vaardigheden en eigenaardigheden. Het belangrijkste gedeelte van je karakter is je persoonlijkheid, omdat deze voor een heel groot gedeelte bepaalt hoe je reageert in bepaalde situaties. Daarnaast is het fijn om de geschiedenis (ook wel background genoemd) uit te werken. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om te bepalen wat voor persoon je bent, je achtergrond bepaald immers voor een groot gedeelte je persoonlijkheid. Ook niet onbelangrijk is dat je achtergrond je wat gespreksstof verschaft.

Daarnaast heb je ook de speltechnische kant van je karakter. Deze kant wordt gedefinieerd aan de hand van vaardigheden en attributen. Deze gegevens gebruiken we vooral om dingen te kunnen doen die in het echte leven niet mogelijk zijn. Denk hierbij aan magie en vergiffen, maar ook dingen als hoe goed je bent in zwaardvechten, martelen, zakkenrollen.

Uiteraard kan niet iedereen alles. Je zult dus moeten kiezen waar je goed in bent en waarin niet. Je keuze wordt beperkt door het aantal essence punten dat je hebt. Elke vaardigheid heeft een prijs in essence punten, die per alliantie (zie verderop) verschilt. Zo wordt voorkomen dat mensen alles tegelijk kunnen. Bij het creeëren van je karakter, en tussen evenementen door, kun je vaardigheden aankopen.

Bij elk nieuw karakter krijg je 15 essence punten om te besteden en na elk normaal evenement krijg je er nog eens 3 bij (na een special krijg je 1 punt). Dit representeert het vergaren van nieuwe kennis en vaardigheden. Voor charactercreatie volg je de volgende stappenlijst.

Stap 1: Spark of life

Het creëren van een character is meer dan een paar skills kiezen. Het is niet alleen hoe je character eruit ziet. Het gaat om persoonlijkheid. Het gaat om verhaal.

Wie ben je?

Wat is je naam? Van welk ras ben je? Mens, Krey elf, Thorn of helemaal iets anders? Hoe oud ben je? Let hier bij op dat bijvoorbeeld elfen pas ergens in de 100 volwassen worden. Een mens van 30 is ouder en volwassener dan een elf van 30. Hoe zie je er uit? Aan je haar kleur en de kleur van je ogen kun je niet zo heel veel doen, tenzij met pruik of kleurlenzen. Maar denk ook aan kleding. Is die goed verzorgd, of juist niet. Wil je met je uiterlijk opvallen of juist niet? Een scout in het paars is niet zo'n succes.

Wat is je stand in de maatschappij? Ben je burger, boer, reiziger, militair? Wat is je rang? (indien van toepassing). Dit hoeft niet per se te slaan op de wereld van ShadowRifts, als je door de Rifts komt dan kom je van een bepaalde wereld, wat voor positie nam je daar in?

Wat zijn je intenties?

Goed of kwaad of tussenin? Op zoek naar een verloren liefde of uit op wraak voor aangedaan onrecht? Wees creatief, probeer cliché’s te vermijden. Een queeste kan bijvoorbeeld ook zijn om zo veel mogelijk glimmende voorwerpen te verkrijgen, en dat hoeft niet per se geld te zijn. Of om onrecht te bestrijden, of juist zo veel mogelijk vervelende dingen uit te halen met mensen.

Waar kom je vandaan?

Kom je van Chae’Dor, de Riftwereld? Van een van de officiele spelwerelden of zelf verzonnen wereld? Wat is je verhaal op je thuiswereld?

Wat is je doel? Wat deed je voor de Rifts? Hoe ben je hier terechtgekomen? Wie zijn of waren je vrienden? Aan wie heb je een hekel of heeft een hekel aan jou en waarom? Wat doet je karakter graag of minder graag? Als je een Marauder, Krey Thorn of Chae’dor Breed speelt begin je reeds op Shadowrifts en ben je gebonden aan de geschiedenis van de wereld. (Pas nadat je je character hebt ingestuurd, krijg je extra informatie over de wereld van Shadowrifts. Op deze manier is het voor alle mensen van andere werelden een verassing hoe Shadowrifts er precies uit ziet)

Al dit soort kleine details maken je character tot wat hij of zij is en helpen je om dit character zo goed mogelijk te spelen. Als je nog moet na gaan denken over hoe je vader ook al weer heette en wat je eigenlijk komt doen als iemand daar naar vraagt, dan ben je te laat. Een goede voorbereiding kan dit soort ongemakkelije situaties voorkomen.

Je kan ook een geschiedenis maken van je verhaal voordat je bij de Rifts aankomt. Het geeft niets dat je nog niet alles weet... een epos van 23 pagina's is geen vereiste. Een half kantje kan vaak al genoeg zijn.

Nieuwe Speler

Beste Speler,

Niets is zo leuk als je eigen spelwereld te verzinnen; ik kan ervan meepraten. Maar toch willen we even de nadruk leggen op volgend aspect van het spel.
Het spel wordt logisch gespeeld,indien je bij ons van een andere wereld komt dan spreek je ook een andere taal, heb je andere gewoontes etc…Vaak resulteert dit zich soms in rare situaties waar je als beginnend speler niet echt iets aan hebt. Ook krijg je zo bvb de klasse woudelf, maar dan van 5 verschillende achtergrondwerelden,terwijl ze inhoudelijk hetzelfde betekenen.

Daarom willen wij zoveel mogelijk aanraden om een character te spelen uit 1 van de reeds bestaande spelerswerelden.Je hebt er immers zoveel meer aan, je kan op zoek gaan op het event naar landgenoten van je,die je taal spreken en dus je kunnen helpen met allerlei mogelijke problemen die je als nieuweling hier op deze wereld hebt, of je kan betrokken worden in de verhalen die zij reeds meemaken.Veel meer spel en steun dan als de lone ranger rond te lopen,niets en niemand kennende.

Verder hebben deze groepen eigen sites met info;forums etc om elkaar beter te leren kennen en in de familie op te nemen. Daarom even een overzicht over wat er allemaal is. (zie ook officiele spelwerelden )

Elfen

Elfen spelers kunnen zich bvb terug vinden in:

Dwergen

Dwergen komen uit:

Mensen

Wens je liever mensachtige te spelen dan heb je :

Buitenbeentjes

Maar er zijn ook buitenbeentjes bvb;
  • De paladijnen van het Leven: GNU
  • Inesgotalen, de gekrompen reuzen vind je op Iss terug.
  • Krijgers uit Illoboreth
  • Scarten, woeste barbaarse krijgers


Met een start uit deze groeperingen kan je meteen een leuke achtergrond voor jezelf maken en jezelf van heel wat spel verzekeren. Een forumoproep van deze mensen vind je hier terug : Voorstelling

Wie zijn eigen achtergrond wereld wil maken kan dat,maar we verwachten wel een goed uitgekiende opzet;graag met veel details, en wie weet word er ooit wel eens een special gemaakt rond jou verzinsel.

DPC

Naast deze beginnershulp is er nog de functie als DPC.
We hebben een paar mallen gemaakt,iets sterker dan de startende speler,maar met gevolg dat je dan ook iets meer gestuurd word in wat je moet doen.
Stadswacht bvb is zo’n mal.Dan krijg je je uniform,harnas,schild en een hoop skills kant en klaar maar je mist een beetje de vrijheid om je zin te doen.Let wel, iedereen krijgt vrije tijd,maar toch word je ene beetje meer als een militair aanzien, en militairen volgen orders dus..
Meer uitleg over DPC's vind je in de sectie DPC.

Stap 2: Alliantie

Kies vervolgens je character's levenswijze: Ordelijk (lawful), Chaotic (ordeloos, wetteloos), Balance (Neutraal, op zoek naar de balans), Knowledge (het geloof, de magie, de kennis of een beschermer van deze takken). Je kan ook een mutant/diersoort spelen. Ga in dat geval naar deze pagina: Breed.

De Allianties zijn de levensgroepen op Chae'dor. Order is de grootste met tienduizenden Krey inwoners en sympathisante nieuwkomers. Chaos is veel kleiner met een paar duizend Marauders waarvan het grootste deel nu op strooptocht is. Balance is klein en houd zich vaak met natuurbeheer en lichte politiek bezig. Knowledge is op zoek naar kennis en de huizen daarin hebben vaak een eigen agenda.

Aan de hand van je characters mentaliteit kies je je Alliantie. De vier Alliantie's staan hieronder afgebeeld met hun naam en schild. Klik op een naam of schild om verder te gaan.

Order - Chaos - Balance - Knowledge 

Alle plaatjes op deze site zijn exclusief gecreeërd voor Shadowrifts en zijn eigendom van Cauldron.