Informatief
Spelregels
Fysiek
Mentaal
Behendig 
 Goblins kennen een hele eigen vorm van magie. Hoewel hun magie lijkt op 'gewone' magie, spelen de goden toch een belangrijke rol in hun rituelen.Vooral de Spider god en de godin van de Nacht zijn hun favorieten. De shamanen werken met Rituelen, die hun zo de nodige kracht verschaffen om hun zin te kunnen doen.

Speltechnisch

Het is als Gobbo mogelijk het spel te beginnen als shamaan. Er zijn 3 onderverdelingen:

  1. Shamaan
  2. Fungi shaman
  3. Greater Fungi master shaman

De vorderingen naar nivo 2 en 3 moet op de evenementen uitgespeeld worden.

De shamaan beschikt net als andere magiegebruikers over 15 rituele punten. Deze rituele punten kunnen ook gebruikt worden in rituelen van niet-orcs,als steun.Hij kan echter geen rituelen van hen doen zonder die effectief geleerd te hebben.

Fungi shaman: beschikt over 30 rituele punten en de Greater shaman over 50. (zie spelregels ritualisten)

Maar: wegens de uniekigheid van Gobbo shamans is er voor hen echter een vereiste. Voor het starten van een ritueel zijn zij verplicht om enkele paddestoelen te eten.Indien zij geen paddestoelen voorradig hebben kunnen zij GEEN rituele punten gebruiken. Gobboritualisten zijn immuum voor de bijwerkingen van mushrooms, ze kunnen er niet door vergiftigd of geheald worden.Andere niet magie/ritualist of andere mana gobbos hebben wel last van de effecten van mushrooms.

Rituelen:
Voor de meeste rituelen zijn ook rituele punten nodig. Het aantal punten dat gebruikt wordt is naar keuze van de Shamaan. Vaak geld dat als er meer punten in een ritueel gestoken worden het effect groter zal zijn, maar wanneer er te weinig punten ingestoken worden, zal het ritueel geen effect hebben. (elk ritueel moet door spelleider bijgewoond worden !!! )

Klein Ritueel:
eerst mushroom eten, dan incantatie uitspreken.Kan zichzelf of een ander becasten, MAAR: het moet een Nightgobbo zijn,of de Godin zal niet blij zijn. Alle rituelen die OVERDAG gehouden worden kosten 1 mana MEER, bij duisternis betaal je de aangegeven prijs.

Spiders Invocation.

De ritualist roept de spinnegodin aan en verandert daardoor zelf in een fysieke avatar van haar.
Incantatie: Murilex Minimo Nocturnus Arachnis !

HP: + 5 per locatie - Spiderweb: Ritualist kan web afvuren en daarmee personen vastlijmen met kracht 2 of minder (tot 5 x of 5 man radius) Spidervenom: een beet geeft - 1 hp per 5 minuten op locatie en verspreid naar andere locaties eens deze op 0 staat., torso laatst. Spiderclimb: Ritualist kan zich ook verplaatsen tegen muren, bomen ,plafonds etc. Spell eindigt na 15 minuten of op wens van de ritualist. Bij teveel genomen schade als spin zal zij echter deze schade doornemen naar haar normale karakter. Het spinnenwezen kan echter niet meer vechten met gewone wapens.
Mana kost: 5

Nocturnus Invisibilo

Incantatie: Nocto Nocto; Murilex Nocto

De ritualist word onzichtbaar in het duister en kan dit geruime tijd blijven. Hij kan aanvallen en vechten zoals normaal. Tijdsduur: 30 minuten. Dingen opnemen, meedragen, deuren openen etc worden echter wel gezien, (bvb zwevend kistje).. Kan gezien worden door: extreme senses (eender welk), nachtzicht,detect invisibility,etc…
Mana kost : 4

Spit of healing

Incantatie: Splutter splitter splet; Murilex Gnuri Let !

De ritualist verorbert zijn mushroom en laat die 1 minuut indigesteren zonder ook maar 1 beweging te maken. Algauw komen de maagkrampen op en schokkend van de ziekte kotst de nightgobbo alles weer uit, op aardegrond / bosgrond. Alle Gobbo's die dan met een zilveren lepel dit opeten krijgen meteen een full heal ,per hap ,per locatie.. (geen armor)Het braaksel kan niet langer bewaard worden dan 2 minuten en moet ter plaatse gegeten worden ,terwijl het in contact is met de aardse grond.Eens het meegenomen word of in zakjes geplaatst word verliest het zijn magische werking en is het gewoon…. Kots.
Mana kost: 3

Voor nightgoblins is de Special Skill : Fungi Lore beschikbaar. Kost 3 punten en leermeester is vereist.

 

Alle plaatjes op deze site zijn exclusief gecreeërd voor Shadowrifts en zijn eigendom van Cauldron.