Informatief
Spelregels
Fysiek
Mentaal
Behendig 
 Wat te doen als je dood bent ?

Als je character op de live komt te overlijden, en je bent eenmaal uitgehuild, emotioneel begraven, geraised als ondode en weer in elkaar gebutst (just kidding), is het tijd om je character naar de infobalie te brengen.

Bij de infobalie kan je een nieuw character maken, gebaseerd op het aantal essence points dat je oude character had. Hier komt even een lastige berekening voor het aantal essence points dat je met je nieuwe character kan gebruiken: (Punten van je oude character + aantal volledige dagen dat je op deze live hebt gehaald-15)/2 + 15 = nieuwe aantal essence dat je nieuwe character heeft. Voor deze live krijg je na afloop nog een aantal essence points dat gelijk staat aan het aantal VOLLEDIGE dagen dat je overleeft. Stel dat je dus op de zondag doodgaat als character dat nog geen enkele live heeft overleefd. Je komt bij de infobalie om een nieuw character te maken. Daar maken ze de berekening voor je: je oude character had 15 essence van zichzelf. Hij had nog geen andere lives gespeeld dus daar krijg je geen punten voor. Je hebt 2 volledige dagen overleefd: de vrijdag en de zaterdag. Dan heb je dus (15+2-15) / 2 + 15 punten, dus 16 punten om je nieuwe character mee te creëren. Je krijgt voor deze live helemaal geen overlevingspunten, want je character maakt niet de hele zondag mee! Ben je niet meteen klaar om een nieuw personage te maken,kom even monsteren ofzo.Je zal geen scenarioverbonden rollen krijgen,maarwe verzinnen wel wat voor je.een ‘rest van het event’ personage aanmaken is minder slim,aangezien deze je extra overgebeleven essence krijgt en je dan je echte nieuwe personage volgend event begint met de standaard 15.Nee jemag die punten niet opsparen voor een derde popje,en je tweede gewoon los spelen..

Waar je nieuwe character wel de essence van je oude kan overnemen, geldt dat totaal niet voor bezittingen. Bij de infobalie lever je dus ook alle bezittingen van je character in. Vals spel hiermee is een slecht idee: we kunnen op je uitcheck van vorige keer kijken wat je allemaal in bezit hebt, en de dingen die je kwijt bent moet je kunnen verantwoorden. Waar zijn die 16 kruidenbuiltjes, en die 78 kreydits heen?. Vals spel is niet leuk, roleplay maar lekker om nieuw geld te krijgen, doe je best voor nieuwe kruiden, enzovoorts. Feitelijk moet je aan het einde van de live ook kunnen verantwoorden hoe je aan je geld en bezittingen komt, en zeker met magic items en kruiden en dergelijke zal het ons echt wel op een gegeven moment opvallen. En als dat gebeurt, ben je op zijn zachtst gezegd zuur.

Bedenk nu een character, en speel niet de broer, zus, vader, moeder, oom of tante van je vorige character. Je komt aan als nieuw karakter op Chae’dor dus je hebt nog op geen enkele manier binding met wat dan ook van Chae’dor?tenzij je een krey speelt) je zit nog niet bij Chaos of Order, je bent nog geen lid van huize Magister of wat dan ook. Dat je eventueel in je background iets schrijft waardoor je spel kan maken met je OC vrienden, is tot daar aan toe, maar maak het niet zo dat je nieuwe character binnen 30 seconden weer bij de zelfde groepering zit als je vorige character of zo.

Bedenk een fatsoenlijke puntenverdeling voor je character. Speel niet voor de powers, speel voor de roleplay en maak je character zoals hij logischerwijs ongeveer zou kunnen zijn. Ga niet voor de double en de triple, maar kies eerder een beroep en een extra taal of dergelijke.

Schrijf nu een kopietje van je character mee voor thuis, om ook in te voeren in de character generator.Het origineel nemen wij mee om te checken. Voer de punten die je hebt gekregen in de character generator in bij ‘Miscellaneous’, want je hebt geen complete Shadowrifts overleefd.

Vergeet niet dat je zelf NOOIT een sheet mag aanmaken en zeker NIETS erop mag wijzigen. Enkel Migs mag op een sheet stats veranderen. Indien er iets anders staat dan op de master hard copy dan komen we bij je voor verhaal.

Een back up character meehebben qua kleren en spullen is een goed plan ,MAAR,maak het even aan op voorhand op papier ,dan moeten we het maar overschrijven.Het op voorhand in de generator indienen is zinloos,het kan best een jaar duren oc voor je character sneuvelt ,wie weet wat je tegen dan hebt verzonnen!

Heb je moeite met de dood van je character ? Kom even met ons praten. Nee we gaan je niet laten leven, no point in asking, maar we hebben zelf al genoeg dode characters meegemaakt dat we je wel even een goeie babbel kunnen geven die je misschien wat opbeurt. Het is jammer, ja, maar niet het einde van de wereld, en wie weet, misschien zijn er nog mogelijkheden, na je dood :p :p

Neem geen ‘wraak’ via je nieuwe personage maar speel gewoon ‘blanco’.

Het is handig om bvb verhalen over je personage bij te houden via de generator..Het verduidelijkt je personage,en geeft de spelleiding een beter beeld van wat je hebt beleefd.Bvb; je hebt een magic item en vertelt dat aan je medespeler en teamgenoot.Wanneer je sterft bvb en je teamgenoten krijgen dat item in hun bezit,dan is dat logisch spel.Wanneer je echter niemand wat vertelt ;het geheim houd;sterft en dan even je item doorgeeft zodat zij ervan kunnen genieten (en het later misschien teruggeven aan je bvb)dan lijkt het vals spel voor de leiding. 2 voorbeelden van hoe een klein ding bvb 2 verschillende meningen kan creeren. Wees open met je personage naar de leiding toe,deel hen mee wat je weet,en wie weet kunnen zij op die manier nog meer spel voor je genereren... (Noot: Opschrijven in de generator is veel beter dan vertellen op de larpchat)

Ga het spel in en ga je weer vermaken!

Stuur ons een postkaartje uit Malayvanti met je oude karakter ;)

 

Alle plaatjes op deze site zijn exclusief gecreeërd voor Shadowrifts en zijn eigendom van Cauldron.