Informatief
Spelregels
Fysiek
Mentaal
Behendig 
 Magiers kunnen zich ook gespecialiseerd hebben in één of ander vakgebied. Vaak zijn dat de Elementen der Natuur. Wind,Aarde,Vuur en Water, de meest voorkomende oerelementen die zelf een volledige leerschool aan mystiek, toverkracht en wetenschap bevatten. Elementheersers bestuderen dan ook deze elementen tot op zo'n mate dat ze er besef en contact mee krijgen op spiritueel vlak.Vaak komen uit deze contcten dan hun krachten voor en gaves die hun verbinding met het element nog sterker maakt.

Magiers kunnen echter ook nog kiezen om hun studieintresses verder te zetten in de gewone magisterschool en ook daar kennis uit putten, doch, het is verboden ne onmogelijk om twee elementen aan te hangen.

Een magier kan kiezen tussen een opleiding van het Mindere Pad: Zijn spreuken bestaan uit 1/4 Elementsmagie en 3/4 des Magister kennis.

Een magier kan kiezen voor een opleiding van het Gemengde pad. Dan bestaat zijn opleiding uit 50% van de spreuken van beide scholen.

Een magier kan ook kiezen voor een opleiding van het Hogere pad. Dan bestaat zijn opleiding uit 3/4 van de spreuken Elementsmagie en ene minimum aan Magisterkennis.

Of als laatste kan men kiezen voor het Elementaire Pad, waarbij iemand zich enkel richt op Elementaire kennis en niet op andere soorten.

Let wel; deze paden betreffen enkel de Elementaire magie + Magister magie, en niet bvb Element vuur gecombineerd met Necromanie, deze zijn niet mogelijk.

Feit is wel dat bvb sommige gildes het op prijs stellen om enkel met volbloed leerlingen te werken, zowel bij Elementaire scholen als bij MagisterHuizen ,maar op zich zijn er ook scholen die daar niet zo moeilijk over doen. Elk gilde heeft zijn eigen standpunt.

 

Alle plaatjes op deze site zijn exclusief gecreeërd voor Shadowrifts en zijn eigendom van Cauldron.